Звезда в капчука

Звезда в капчука

Представят стихосбирката „Звезда в капчука“ в Шумен

Стихосбирката си „Звезда в капчука“ ще представи в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен Дойчин Дойнов. В нея на 90 страници той събира лирика, писана през годините. Стихотворенията в книгата са обособени в няколко цикъла „Пред свещта“, „Другият свят“, „Късни жерави“ и „Тънък вятър“. Стихосбирката е отпечатана от софийското издателство „Кралица Маб“ през 2019 г.

Дойчин Дойнов е роден през 1964 година в Разград. Завършил е история в Украйна. Публикувал е в почти всички литературни периодични издания у нас, сред които „Съвременник“, „Литературен вестник“, „Пламък“. Издал е още книгите „Зимни пътеки“ и „Стихове на любовта и забравата“.

Авторът е син на известния разградския поет Иван Дойнов и брат на редактора на „Литературен вестник”, драматург и поет Пламен Дойнов. Дойчин Дойнов коментира, че единственото общо между тях тримата е, че са едно семейство и тримата имат талант.

Срещата с Дойчин Дойнов е в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Стихосбирката „Звезда в капчука“ ще бъде представена от поета Антонин Горчев. Началото е от 17:30 часа на 27 февруари.

Шумен, България

Предай нататък