„Шуменско плато 2020“

„Шуменско плато 2020“

Дуатлон, колоездене и бягане

Велоклуб „Илчов баир“, Природен парк „Шумнско плато“, Община Шумен, Община Велики Преслав и Североизточното държавно предприятие организираха успешно състезания по колоездене, бягане и дуатлон „Шуменско плато 2020“. То се проведе на 5 юли. Стартът и финалът бяха на стадиона на село Троица.

Стотици участници от цялата страна, дошли с велосипеди или коли, се включиха в съревнованията по крос кънтри маратон, горското бягане и дуатлон.

Ето как изглежаде стадионът около час преди началото на действието.

Първи стартираха колоездачите. Те имаха възможност да карат 22 или 43 километра по трасе със значителни предизвикателства, с очаквана денивелация, подготвено от Галин Кръстев и членове на Велоклуб „Илчов баир“ от Шумен.

Данаил Денчев, организатор на дуалона в Шумен поведе с велосипед колоната при старта на бегачите от стадиона на село Троица.

За хората, които не са изкушени от състезания, организаторите за поредна година бяха подготвили пешеходен преход без рискови натоварвания. Маршрутът му демонстрира успешно красотата на Шуменското плато. Ето старта на похода в рамките на „Шуменско плато 2020“.

Чуйте впечатленията на организаторите и участниците в похода в съпътстващата програма на състезанието. Те коментираха и партньорството между държавни структури, спортни клубове и граждански инициативи в полза на природата, хората и обществото.

Естествено в състезанието по колоездене, бягане и дуатолн имаше различни награди, медали, купи за най-успешните в различните категории. Награждаването може да проследите тук.

Ето какво сподели победителят в бягането в „Шуменско плато 2020“.

Ангел Станчев спечели състезанието в категорията за елекрически велосипеди. Чуйте блиц интервюто с него.

Димитър Карабахчиев - Джими спечели победата в дуатлона. Ето какво сподели той след финала.

Станислав Минков не успя да финишира в колоезденето, но това не помрачи позитивното му настроение. Още от него може да чуете тук.

Валентина Иванова спечели златния медал при жените. Втора завърши майка ѝ, а баща й бе близо до подиума при мъжете ветерани. Как Валя коментира победата си може да проследите във видеото.

Иван Иванов бе един от ветераните в състезанието по колоездене. Той спечели първо място в своята категория.

Неделчо Бърнев спечели бронз в състезанието с електрически велосипеди. Той коментира след финала.

Веселин Савков победи в своята възрастова група. След финала в тежкото състезание той застана пред камерата въпросите на журналистите.

Галин Кръстев, автор на трасето, колоздач и организатор на „Шуменско плато 2020“ обобщи впечатленията си от състезанието.

Още може да откриете във фейсбук събитието на „Шуменско плато 2020“: facebook

Шумен, България

Предай нататък