Шумен и буден

Шумен и буден

Рисуват историята на Шумен в графити

Фестивалът за улично изкуство „ШУМЕН И БУДЕН“ тази година протича под формата на графити пленер „Историята на Шумен в графити”, подкрепен по инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот”. Най-известните графити артисти в България рисуват в Шумен, инспирирани от символите, историята и ключовите събития за региона през призмата на своя стил.

Шумен и буден

Събитието се провежда от 26 до 28 юни 2020 г. Преобразени бяха подпорната стена на ул. Дойран (срещу „Томбул джамия“), както и стена на бившата сграда на читалище „Назъм Хикмет“.

Във фестивала се включиха графити артистите Nasimo, 140 Ideas / One for all ideas (JRMN & Yeto), Aleksi Ivanov, Esteo, Pavel Epik Kaloyanov, GLOW, Stern, Kotk, Devour Skew, Kemsa.rt, OSMClan /0511/ (METH, SCAPE, KOSTUR, SEE), СОЛАР.

По време на пленера се провеждат различни работилници, дискусионни панели, срещи и разговори.

Арт проектът се финансира и осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Българския дарителски форум.

Галерия

Шумен и буден-1Шумен и буден-2Шумен и буден-3Шумен и буден-4Шумен и буден-5Шумен и буден-6Шумен и буден-7Шумен и буден-8Шумен и буден-9Шумен и буден-10Шумен и буден-11Шумен и буден-12Шумен и буден-13Шумен и буден-14Шумен и буден-15Шумен и буден-16Шумен и буден-17Шумен и буден-18Шумен и буден-19Шумен и буден-20
Шумен, България

Предай нататък