Пясъчни скулптури в Бургас

12 скулптори от България работиха по създаването на 14 пясъчни монумента в Бургас

12 скулптори от България работиха по създаването на 14 пясъчни монумента в Бургас. Творбите им са част от тазгодишното издание на Фестивала на пясъчните скулптури, организиран традиционно от Община Бургас. Той е на тема „Приказни и филмови герои“.

Във фестивала присъстват пясъчни монументи по „Маша и Мечокът“, „Улица Сезам“, „Рапунцел“, „Алиса в страната на чудесата“ и много други.

Децата до 7 години и хора в неравностойно положение ще посещават фестивала безплатно, информират организаторите. Той ще бъде отворен до края на септември. Мястото на фестивала е в парк „Езеро“, до Конната база в Бургас. Откриването се очаква да бъде на 15 юли, ако времето е подходящо.

Сред авторите, които работиха през юли в Бургас по изработката на пясъчните скулптурни композиции, е роденият в Исперих, завършил Шуменския университет художник Калоян Тодоров. Неговият пясъчен монумент е на тема „Улица Сезам“.

Галерия

Пясъчни скулптури в Бургас-1Пясъчни скулптури в Бургас-2Пясъчни скулптури в Бургас-3Пясъчни скулптури в Бургас-4Пясъчни скулптури в Бургас-5Пясъчни скулптури в Бургас-6Пясъчни скулптури в Бургас-7Пясъчни скулптури в Бургас-8Пясъчни скулптури в Бургас-9Пясъчни скулптури в Бургас-10Пясъчни скулптури в Бургас-11Пясъчни скулптури в Бургас-12Пясъчни скулптури в Бургас-13
Шумен, България

Предай нататък