Рисунки с обич за България

Рисунки с обич за България

Пътуващата изложба „Обич за България“ ще бъде представена в Шумен

Пътуващата изложба „Обич за България“ ще бъде представена на 4 март от 17:30 часа на първия етаж на Художествена галерия „Елена Карамихайлова” в Шумен. Инициативата е на Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина. Изложбата включва над 60 рисунки и макети на ученици от Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова.

В експозицията е представено изкуството на деца от близо 400 български неделни училища, разположени в 36 държави на шест континента. Включените рисунки и макети на български къщи са изработени в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова.

Целта на инициативата е да се предостави на децата, които се обучават в българските неделни училища зад граница, възможност да покажат България такава, каквато я помнят, каквато я виждат, каквато си я представят и мечтаят да бъде. От друга страна това е възможност живеещите в България да съпреживеят онази България, която живее в сърцата на емигрантите. В Шумен експозицията ще бъде изложена до 15 март.

Шумен, България

Предай нататък