Спектакъл под звездите

Спектакъл под звездите

Три дами, утвърдени в различни изкуства, представят творчеството на едни от най-големите творци на Романтизма

Спектакълът „Curiosas по време на Романтизма“ (Жените по време на Романтизма) гостува в Шумен. Той ще бъде представен на открита сцена на паметника „Създатели на българската държава“ на 12 септември от 20.00 часа. В него участват актрисата Йоана Буковска – Давидова, пианистката Надежда Цанова, примабалерината Веса Тонова и балетистът Росен Канев.

Спектакъл под звездите

Три дами, утвърдени имена в три различни изкуства (музика, танц, поезия), се обединяват, за да представят творчеството на едни от най-големите творци от епохата на Романтизма. „Чрез изкуствата си се опитахме да покажем една своеобразна симбиоза между четирима от най-значимите композитори на Романтизма - Ф. Шопен, Ф.Лист, П. Й. Чайковски, Ф. Шуберт и стиховете на Емили Дикинсън, Анна Ахматова и Мара Белчева“, казва Надежда Цанова.

Входът е свободен. За всички желаещи да посетят спектакъла общината осигурява безплатен транспорт. Предвидени са три курса за отиване и връщане. Автобусите ще тръгват от сградата на общината в 18.00 часа, 18.30 часа и в 19.00 часа. След края на представлението рейсовете за връщане ще потеглят в 21.00 часа, 21.30 часа и в 22.00 часа.

„Curiosas по време на романтизма“ се реализира с подкрепата на Министерството на културата, Община Шумен, „Фикосота“ ООД и Музикална къща „Престо“.

Спектакъл под звездите

Тази вечер – 11 септември, екипът предвижда да заснеме представлението и в района на Мадарския конник. Намерението на създателите му е то да бъде качено на различни интернет платформи, чрез които да достигне по-бързо и по-лесно до публиката в ситуацията на пандемия и заедно с това да популяризират глобалния символ на България. Избират Мадарския конник, защото мястото е магнетично и много зареждащо.

Шумен, България

Предай нататък