Шахмат в Шумен

Шахмат в Шумен

Новият дом на спортен клуб по шахмат „Шумен“ предоставя възможност за ползотворна работа с десетки деца

Спортният клуб по шахмат „Шумен“ има своя нов дом. Той е разположен на адрес ул. „Панайот Волов“ 6. Сградата на бившия Пионерски дом е предоставена за ползване на клуба от Община Шумен. Тя е реновирана и предоставя възможност за ползотворна работа с десетки деца. С тях работят няколко квалифицирани треньори, които предпочитат да заложат на работа с младите надежди, а не на гонене на бързи резултати.

Клубът организира и шахматни турнири, където децата и възрастните да трупат опит и да имат възможност да се докажат в конкурентна среда. На няколко етажа в сградата са разположени десетки шахматни маси, електронна дъска, библиотека, тренировъчни зали. Дворът е ремонтиран и уютен. Ще се работи и за създаване на социално пространство, където любителите ще могат да премерят сили на шахматната дъска. До този момент клубът е подкрепен от Община Шумен и от частния бизнес.

Още за настоящето и бъдещето на шахмата в Шумен може да проследите от разговора на Антоний Димов с председателя на СКШ „Шумен“ Илиян Хараланов.

Доайенът в Спортният клуб по шахмат „Шумен“ FM Василис Бунис коментира как работи с децата и кое е важно с подготовката на младите шахматисти.

IM Атанас Димитров коментира заниманията по шахмат в СКШ „Шумен“ и дава отговор на въпроса кое прави един шахматист успешен в България и в света.

Очаквайте целите интервюта с представителите на шуменския шахматен елит в новите броеве на списанието на Argent Publications.

Шумен, България

Предай нататък